Съпредседателят на Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) Кирил Петков заяви пред

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) Кирил Петков заяви пред
Коментари Харесай

Кирил Петков за инцидента с Гешев: Храстът, където е станал взривът, е цъфнал

Съпредседателят на " Продължаваме промяната – Демократична България "  (ПП-ДБ) Кирил Петков съобщи пред Дарик радио, че има две хипотези за взрива до колата на основния прокурор – заплашване и инсценировка. Повод за коментара му е изнесената информация от служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на чуване в Народното събрание през вчерашния ден, че при случая фамилията на основния прокурор не е било в колата, както беше оповестено в първите часове след гърмежа.

Когато първоначално чух, че фамилията е вътре в колата, си споделих, че няма по какъв начин да е инсценировка – помислих си, че може би са желали да го сплашат. Обаче през вчерашния ден, откакто беше оповестено, че фамилията не е било вътре, се появи подозрение в моята глава, разяснява Петков.

Според него е необичайно и че час след случая на място е бил израелски специалист.

Аз разбирам, че има доста положителни специалисти по антитероризъм, само че нямам доверие да има чак толкоз добър специалист, който да планува, че ще има гърмеж, да си купи билет един ден по-рано, да кацне час и половина преди гърмежа и да бъде на мястото по-късно, добави Петков.

" Говорих със експерти и те ми обърнаха внимание, че кратерът е 15 см, а храстът, където е станал гърмежът, е цъфнал. Ако е имало голям гърмеж, за какво листенцата по храста са още там? Освен това взривното устройство е сложено на завой с вираж под надолнище. Това значи, че един гърмеж, колкото и да е ориентиран, той не може да засегне колата по този метод, когато е под надолнище “, добави още Петков.

Според него всичко това всява подозрения.

" Остават две хипотези – едната е заплашване, втората е инсценировка, от моя позиция – и двете са ужасни за репутацията на България, и двете демонстрират, че държавността е под невероятна офанзива и най-лошото – поставят ни на интернационалната сцена като Колумбия през 70-те “, сподели още Кирил Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР